Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

Útinform hírek

2020.05.27.

Összeállította: Herbszt Rita

Az M1-es autópályán a Budapest felé vezető oldalon, az M0-s autóúti csomópontban aszfaltozás miatt egy sávot lezártak az M5-ös autópálya felé vezető felhajtó ágon.

Az M1-es autópályán Biatorbágy és Tatabánya térségében, a 17-es és a 29-es km között továbbra is kétirányú tereléssel halad a forgalom. A főváros felé vezető oldalon az 54-es km-nél a Harkályos pihenőt megnyitották, viszont a 17-es km-nél lévő biatorbágyi felhajtó ágat még zárva tartják.

Napközben újabb terelést építenek ki a Hegyeshalom felé vezető oldalon az 54-es és a 64-es km között, ahol szintén mindkét oldalon sávelhúzásra és terelésre lehet majd számítani. Várhatóan a Tatabánya-Centrum csomópontot is lezárják a forgalom elől! A héten további új terelés kiépítésre készüljenek a bicskei szakaszon is!

Az M1-es autópályán Győr térségében, a 123-as és a 125-ös km között, a Rába hídon dilatációt javítanak. A Hegyeshalom felé vezető oldalon a járműveket a leálló sávra, illetve az ellenkező, Budapest felé vezető oldal belső sávjára terelik.

Az M1-es autópályán a 135-ös km-nél lévő Börcs pihenőt mindkét oldalon továbbra is zárva tartják. A közelben Hegyeshalom felé a 144-es km-nél lévő Lébény pihenőt, Budapest irányába pedig a 119-es km-nél jelű Arrabona pihenőt vehetik igénybe.

Az M3-as autópályán a 40-es és a 43-as km között, hídfenntartási munka miatt a Vásárosnamény felé vezető oldalon a forgalmat sávelhúzással a külső és a leálló sávra terelik. A Budapest felé vezető oldalon a külső és a leálló sávot zárták le, a járműveket a belső sávra illetve az ellenkező oldal belső sávjára irányították át.

Az M5-ös autópályán az 52-es és a 70-es km-nél hídjavítást végeznek. Reggel fél 8-tól 15.00 óráig mindkét oldalon váltakozó sávlezárás zavarja a forgalmat.

A főváros irányába a lajosmizsei szakaszon burkolati jeleket festenek fel, 8.00 órától 16.00 óráig a külső sávot lezárják.

(Forrás: A-WAY ITE Autópálya Zrt.)

Az M7-es autópályán Budaörs térségében a 9-es km-nél, hídfelújítás miatt a Balaton felé vezető oldalon a lassító sávot, Budapest felé pedig a gyorsító sávot zárták le.

Az M7-es autópályán a Letenye felé vezető oldalon a 175-ös km-nél lévő Hollád csomópontban a le- és a felhajtó ágat lezárták, mert új csatlakozó csomópontot építenek. Kerülni a 170-es km-nél a Balatonkeresztúr csomópontnál, vagy a 180-as km-nél a Sávoly csomóponton keresztül lehet.

- a 206-os km-nél a Nagykanizsa-kelet csomóponthoz vezető utat is átépítik, ezért azt mindkét oldalon lezárták, így a csomópontot sem használhatják. Kerülni a következő 211-es km-nél lévő Nagykanizsa-Centrum csomóponton keresztül lehet!

Az M15-ös autópályán a Rajka határátkelő kilépő oldalán a 14-es km-nél, forgalomtechnikaiok miatt a két sávból továbbra is csak a külső sávot használhatják.

Az M30-as autópályán az M3-as autópálya felé vezető oldalon, Emőd és az M3-as autópálya csomópont között az elválasztó sávban dolgoznak. 9.00 órától 18.00 óráig mozgó tereléssel a belső sávot lezárják.

Az M31-es autópályán az M3-as autópálya felé vezető oldalon a 2-es km-nél, a külső sávot lezárták, mert a betonburkolatot javítják.

Az M43-as autópályán a Csanádpalota felé vezető oldalon, a 7-es és a 9-es km között hídkarbantartási munka miatt a külső sávot reggel 9.00 óráig lezárták.

Az M0-s autóút déli szektorán az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, Nagytétény térségében a 13-as km-nél folytatják a zajvédő fal építését. Emiatt a 6-os főúti csomópontot lezárták, kerülni a 11-es km-nél lévő M6-os autópálya csomóponton keresztül lehet!

Az M1-es autópálya felé vezető oldalon, a 16-os km-nél lévő Halásztelek csomópont felhajtó ágát ismét megnyitották a forgalomnak. A lehajtás azonban továbbra sem lehetséges. A közelben a csepeli „Gerincúti” csomópontot lezárták a forgalom elől!

Az M2-es autóúton a Budapest felé vezető oldalon, a 35-ös és a 34-es km között aszfaltoznak, 17.00 óráig a belső sávot lezárták.

Az M4-es autóúton Cegléd és Abony között, a 73-as km-nél portáltábla építése miatt mindkét oldalon lezárták a belső sávot.

Az M4-es autóúton Abony elkerülő szakaszán, a 86-os km-nél az Újszilvásra vezető út csomópontját mindkét irányban lezárták. Kerülni a 4-es főút 311-es főút útvonalon keresztül, vagy a régi 40-es főút (4-es főút)- Abony útvonalon lehet.

Az 1-es főúton Biatorbágy közelében, a 14-es és a 15-ös km között új csomópontot építenek, mindkét oldalon útszűkület van érvényben.

A 2-es főúton Dunakeszi közelében, a 14-es és a 16-os km között új kerékpárutat építenek, mindkét oldalon sávelhúzással halad a forgalom.

A 3-as főúton a 208-as és a 209-es km között átépítik a Halmajra vezető út csomópontját, emiatt a fél útpályát lezárták. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

Novajidrányál a 229-es és a 232-es km között, építési munka miatt lezárták a főutat, a forgalmat terelőútra irányították.

A 4-es főúton Debrecen átkelési szakaszán a 224-es km-nél, javítják az aknafedlapokat. A Bocskaikert felé vezető oldalon a külső sávot lezárták.

A 6-os főúton Százhalombatta térségében a 29-es és a 30-as km-nél építési munkát végeznek. A félpályás lezárásnál jelzőtábla mutatja az áthaladási elsőbbséget! Torlódásra lehet napközben számítani.

Hidas és Mecseknádasd között több szakaszon felújítják a burkolatot. A 163-as és a 166-os km között csak egy sáv járható, váltakozva.

A 233-as km-nél a Somogyapátira vezető út csomópontját átépítik. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

A 8-as főúton Székesfehérvár kivezető szakaszán, a 14-es km-nél hídjavítás miatt a Csór felé vezető külső sávot lezárták.

A 12-es főúton Nagymaros térségében a 17-es km-nél új kompátkelőt alakítanak ki, emiatt a fél útpályát lezárták. Jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

A 25-ös főúton Borsodnádasd átkelési szakaszán az 55-ös km-nél, Arló belterületén a 62-es km-nél csatornázás miatt útszűkület és sebességkorlátozás van érvényben.

A 27-es főúton a 15-ös km-nél, a szendrőládi Bódva-hidat javítják, az félpályás lezárás mellett dolgoznak. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

A 34-es főúton Kunmadaras közelében, a 23-as és a 26-os km között kátyúznak. Munkaidőben mindkét irányban útszűkület mellett dolgoznak. A forgalmat jelzőlámpa irányítja.

A 35-ös főúton Görbeháza és Pród között csatornáznak, munkaidőben, naponta útszűkületre lehet szakaszosan számítani.

A 41-es főúton Baktalórántháza térségében, a 25-ös km-nél megszüntetik a parkolót. A fél útpályát lezárták.

A 42-es főúton Földes és Báránd között az útszéli szegélyt javítják, a Püspökladány felé haladók számítsanak útszűkületre.

A 43-as főúton Makó közelében, a 28-as km-nél lévő Maros hídon felújítási munka kezdődött. A félpályás lezárásnál munkaidőben jelzőőrök, ezt követően pedig jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

A 44-es főúton Kecskemét és Lakitelek között burkolatot újítanak fel. Szakaszos félpályás lezárásra és jelzőőrös irányításra lehet számítani. Napközben torlódások várhatók.

A 44-es főúton a 34-es és a 37-es km közötti szakaszt építési munka miatt lezárták. A forgalmat a főúttal párhuzamos, újonnan megépített M44-es autóúti szakaszra terelik át, ahol irányonként egy-egy sáv járható. A munkavégzés várhatóan 1 évig tart!

A 47-es főúton Berettyószentmárton belterületén, a 38-as és a 39-es km között felújítják a burkolatot. A félpályás lezárásnál napközben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A 48-as főúton Vámospércs és Nyírábrány között folytatják a burkolatfelújítási munkákat. Több szakaszon a fél útpályát lezárják, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

A 49-es főúton Mátészalka és Kocsord között több szakaszon aszfaltoznak, a félpályás lezárásnál jelzőtábla mutatja az áthaladási elsőbbséget.

Az 51-es főúton Solt közelében a 82-es és a 84-es km között felújítási munka miatt naponta a fél útpályát lezárják, jelzőőrök irányítják a járműveket.

Dunapatajon a 104-es és a 105-ös km között tart még a burkolathelyreállítási munka. A fél útpályát lezárták, munkaidőben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A 61-es főúton Pincehely belterületén, a 43-as km-nél lévő Kapos-hídon, továbbra is csak egy sávon, váltakozva és jelzőlámpás irányítással lehet áthaladni. A hídon 16 tonna súlykorlátozás van érvényben, az ennél nehezebb tehergépjárműveknek az M7-es autópálya felé kell kerülniük.

Szintén Pincehelyen, a 44-es és a 45-ös km között aszfaltoznak. A fél útpályát lezárták, jelzőtábla mutatja az az áthaladási elsőbbséget.

Az 52-es főúton a 60-as km-nél lévő, Dunaföldvári Nagy-Duna-hídon, fenntartási munkát végeznek. 8.00 órától várhatóan a jövőhét végéig a fél útpályát lezárják. Az áthaladási elsőbbséget jelzőtábla mutatja.

A 63-as főúton Sárbogárd átkelési szakaszán, az 55-ös és az 58-as km között burkolat felújítási munkát végeznek. A félpályás lezárásnál munkaidőben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A 71-es főúton Örvényesen a 47-es km-nél, hídkarbantartási munkát végeznek. A Balatonudvari felé autózók készüljenek útszűkületre.

Szigliget és Balatonederics között több szakaszon a közlekedésre veszélyes fákat vágják ki. Hétközben mindkét oldalon mozgó terelés mellet dolgoznak.

A 74-es főúton Győrvár elkerülő szakaszán, a 65-ös és a 66-os km között burkolatot újítanak fel. A félpályás lezárásnál jelzőtábla mutatja az áthaladási elsőbbséget.

A 75-ös főúton Nova településen, az 50-es és az 52-es km között burkolatot újítanak fel. Munkaidőben a fél útpályát lezárják és jelzőőrök irányítják a járműveket.

A 76-os főúton Balatonszentgyörgy átkelési szakaszán, a 4-es km-nél burkolatfelújítás miatt a fél útpályát lezárták. Jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Alsónemesapáti térségében, a 49-es km-nél építési munka miatt a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

A 84-es főúton Újkér és Nemeskér között, burkolatfelújítást végeznek. Több szakaszon félszélességű lezárásra és jelzőlámpás irányításra lehet számítani.

Pereszteg közelében a 105-ös km-nél, Kópháza térségében a 116-os km-nél új csomópontot építenek. Mindkét helyen félpályás lezárásra és jelzőlámpás irányításra kell számítani. Napközben torlódások várhatók.

A magyar-osztrák határszakaszon, a 84-es főúton Sopron határátlépőnél, valamint a 861-es főúton Kópháza határátkelőnél ismét érvénybe lépett a 7,5 tonna össztömeg feletti súlykorlátozás. Az ennél nehezebb kamionok az M1-es autópályán a Hegyeshalom határátkelőnél tudnak kilépni az országból.

A 86-os főúton Zalabaksa belterületén a 13-as km-nél vízvezetéket javítanak, a Kálócfa felé haladók készüljenek útfelbontásra.

Körmend közelében az 53-as km-nél építési munka miatt, a forgalmat a főúttal párhuzamos terelőútra irányították át.

A 87-es főutat Kőszeg közelében a 49-es km-nél, burkolatfelújítás miatt lezárták. A forgalmat a főúttal párhuzamosan kiépített terelőútra irányították.

A 102-es főúton Tök belterületén, a 7-es és a 8-as km között közművezetéket kötnek be. A fél útpályát lezárták.

Tinnye és Piliscsaba között több helyen is felmarják, és újra aszfaltozzák a burkolatot, június végéig mindkét oldalon útszűkület mellett dolgoznak.

A 311-es főúton Tápiószele átkelési szakaszán a 15-ös km-nél közművezetéket kötnek be. A fél útpályát lezárták.

Abony elkerülő szakaszán a 406-os főúton (4-es főút régi szakasz) a 4-es km-nél, az M4-es autóút építése miatt új körforgalmi csomópontot alakítottak ki. Mindkét irányból a körforgalmon keresztül haladhatnak.

A 43-as főút és az M43-as autópálya közötti 448-as főúton burkolatjavítást végeznek. Emiatt az 1-es és az 5-ös km között a fél útpályát lezárták.

A 474-es főúton Orosházánál, a 10-es és a 12-es km között az útmenti padkát kaszálják. 12.00 óráig mindkét irányban lassan haladó munkagép okoz útszűkületet.

A 611-es főúton Sásdnál a 14-es km-nél, felújítási munka miatt a fél útpályát lezárták. Munkaidőben jelzőőrök irányítják a forgalmat.  

A 762-es főúton Zalaegerszegen, az 59-es km-nél lévő andráshidai Zala hídon felújítják a hídszegélyt. A félpályás lezárásnál jelzőőrök irányítják a forgalmat. Az 56-os km-nél közművezetéket javítanak, ott is csak egy sáv járható, váltakozva.

Az M0-s autóút déli szektorán a Halásztelek csomópontban lévő híd alatt, a Tökölre vezető összekötő úton, felújítási munka miatt esetenként a fél útpályát lezárják. Az M0-s autóúti híd alatt továbbra is 3,8 m-es magasságkorlátozás van még érvényben!

Az M44-es autóút újabb szakaszának építése kapcsán, lezárták a 44-es főúton a 35-ös km-nél lévő Tiszakürt felé vezető összekötőutat. Kerülni a Csépa és Tiszakürt közötti összekötőúton keresztül lehet.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Abaújkér és Szegilong közötti összekötőúton, az 5-ös és a 8-as km között burkolatfelújítást végeznek. Az utat lezárták a forgalmat az esti órákig a 37-es és a 39-es főút felé terelik!

A balatoni komp a veszélyhelyzet miatt átmeneti utazási feltételekkel közlekedik. Szántódrévből 6.40 perctől 19.20-ig jár, Tihanyrévből pedig 7.00-tól 19.40 percig 40 percenként szállítja a járműveket.

(Ismét használhatják a kompszolgáltatást a motoros, kerékpáros és gyalogos utasok is. Kötelező a szájmaszk használata, a 1,5 méteres távolságtartás egymástól, a gépjárműből már ki lehet szállni, viszont a kompon mosdóhasználatra továbbra sincs lehetőség, bankkártyát lehet használni a jegyek vásárlásakor.)

(Forrás: Balatoni Hajózási Zrt.)

Egy előrejelzés szerint: A Tisza alsó szakaszán Mindszent és Baks között június 1-jétől már 6.00 órától 20.00 óráig jár a komp!

Az országos közúthálózaton a 7,5 tonna össztömeg feletti kamiontilalmat, a kihirdetett veszélyhelyzet miatt visszavonásig feloldották!

Legfrissebb határellenőrzési információkért keresse fel a rendőrség honlapját, a www.police.hu -t.

Vissza a hírekhez