Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

Útinform hírek

2020.07.14.

Összeállította: Herbszt Rita

Az M1-es autópálya Biatorbágy és Tatabánya között, három szakaszon is forgalomterelés van érvényben a felújítási munka miatt. A 17-es és a 29-es km között, a 34-es és a 46-os km között, valamint az 54-es és a 64-es km között, ahol a terelés mellett sávelhúzással halad mindkét irányban a két-két forgalmi sáv.

A 26-os km-nél, a Zsámbék/Herceghalom kijárat csak a leálló sávról érhető el, akik az átterelt sávon közlekednek, számítsanak rá, hogy legközelebb a Bicske csomóponton keresztül tudnak csak kihajtani.

A főváros irányába, a 39-es km-nél a Bicske csomópont még zárva van, ezért kerülni a Tatabánya-Óváros csomópont és a Zsámbék csomópont között az 1-es főút felé lehet.

Szintén a Budapest felé vezető oldalon, a 17-es km-nél lévő biatorbágyi felhajtó továbbra sem használható.

Az M1-es autópályán Győr térségében, a 123-as és a 125-ös km között, a Rába hídon tart még a dilatáció javítása. A Hegyeshalom felé haladó tehergépjárműveket a belső sávra, a személyautókat pedig az ellenkező oldal belső sávjára terelték át. A főváros irányába a járművek a külső és a leálló sávot használhatják.

Az M1-es és az M7-es autópálya közös kivezető szakaszán, a 9-es km-nél javítják az autópálya feletti hidat. Fontos információ, hogy a csomópontban nem lehet kihajtani, a legközelebbi lehajtási lehetőség közvetlenül a híd után van.

Az M5-ös autópályán a Röszke felé vezető oldalon Kiskunfélegyháza térségében az elválasztó sáv növényzetété gondozzák, 7.00 órától 17.00 óráig a belső sávot lezárják.

A Budapest felé vezető oldalon, Petőfiszállás térségében a 127-es és a 122-es km között felújítják a burkolatot, a belső sávot lezárták.

Szintén a főváros irányába Kistelek térségében, valamint az örkényi szakaszon fenntartási munkát végeznek, 8.00 órától 15.00 óráig csak a külső sáv járható.

(Forrás: A-WAY ITE Autópálya Zrt.)

Az M0-s autóút déli szektorán az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, Nagytétény térségében a 13-as km-nél folytatják a zajvédő fal építését. Emiatt a 6-os főúti csomópontot lezárták, kerülni a 11-es km-nél lévő M6-os autópálya csomóponton keresztül lehet!

Az M1-es autópálya felé vezető oldalon, a csepeli, gerincúti csomópontban a felhajtót, a közelben pedig a Halásztelek csomópontot is megnyitották a forgalomnak.

Az M4-es autóúton a Budapest felé vezető oldalon, Abony elkerülő szakaszán a 90-es és a 79-es km között az útmenti rézsűt javítják. A hónap végéig, több szakaszon a külső sávot lezárják!

Az 1-es főúton Biatorbágy közelében, a 14-es és a 15-ös km között új csomópontot építenek, mindkét oldalon útszűkület van érvényben.

Óbarok és Tatabánya között az útszéli növényzetet kaszálják, 7.00 órától 16.00 óráig mindkét oldalon útszűkület mellett dolgoznak.

Almásfüzítő belterületén a 75-ös km-nél csatornáznak, a fél útpályát lezárták.

A 3-as főúton a 208-as és a 209-es km között átépítik a Halmajra vezető út csomópontját, emiatt a fél útpályát lezárták. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

Novajidrányál a 229-es és a 232-es km között az M30-as autópálya építése miatt a forgalmat elterelik. Ezt követően félpályás lezárásra és jelzőlámpás irányírásra kell számítani.

A 4-es főúton Törökszentmiklós elkerülő szakaszán, a 112-es km-nél hídállványzat építése miatt 7.00 órától 15.00 óráig a fél útpályát lezárják.

Az 5-ös főúton Lajosmizse és Kecskemét között, több szakaszon az útpadkát rendezik. 7.00 órától 14.00 óráig mindkét irányban útszűkületre lehet számítani.

A 6-os főúton Százhalombatta térségében a 29-es és a 30-as km-nél építési munkát végeznek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Hidas és Mecseknádasd között több szakaszon felújítják a burkolatot. A 163-as és a 166-os km között csak egy sáv járható, váltakozva.

Pécsett, a 194-es km-nél meghibásodott egy aknafedlap, a Szigetvár felé haladók sávlezárásra számítsanak.

A 233-as km-nél a Somogyapátira vezető út csomópontját átépítik. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

A 8-as főúton Veszprém közelében, építési munka miatt a 44-es és a 46-os km között, valamint az 51-es km-nél a városközpont felé vezető oldalon a külső sávot lezárták.

Vasszentmihály közelében, a 180-as és a 181-es km között építési munka miatt a forgalmat a főúttal párhuzamos terelőútra irányították.

Rábafüzes elkerülő szakaszán, a 188-as és a 189-es km között új csomópontot építenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

A 10-es főúton Tát térségében, a 49-es km-nél csomópontépítés miatt a Nyergesújfalu felé haladók útszűkületre készüljenek.

Pilisjászfalu átkelési szakaszán a 29-es km-nél vízvezetéket kötnek be, a Piliscsaba felé haladók útfelbontásra készüljenek.

Nyergesújfalunál, az 50-es km-nél új csatlakozó csomópontot alakítanak ki. A félpályás lezárásnál jelzőtábla mutatja az áthaladási elsőbbséget.

A Dunakanyarban, a 12-es főutat Zebegény határában a 17-es km közelében, félszélességben megnyitották. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza. A fennmaradó fél útpályán a helyreállítási munkákat még folytatják. A főút melletti kerékpárutat már használhatják.

A 15-ös főúton Bezenye közelében csatornáznak, a 7-es és a 10-es km között a Mosonmagyaróvár felé haladók útszűkületre számítsanak.

A 21-es főúton Pásztó térségében a 29-es és a 32-es km között burkolatot javítanak, Bátonyterenye felé haladók számítsanak sávlezárásra.

A 25-ös főúton Eger közelében a 11-es km-nél csatornáznak, a városközpont felé haladók sávlezárásra számítsanak.

Borsodnádasd átkelési szakaszán az 55-ös km-nél, Arló belterületén a 62-es km-nél csatornázás miatt útszűkület és sebességkorlátozás van érvényben.

A 27-es főúton a 15-ös km-nél, a szendrőládi Bódva-hidat javítják, az félpályás lezárás mellett dolgoznak. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

A 32-es főúton Alattyán átkelési szakaszán, a 40-es és a 42-es km között felújítási munka kezdődött. A fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

A 33-as főúton Debrecen bevezető szakaszán a 105-ös km-nél, a 34-es főúton Tiszafüreden az 1-es km közelében kátyúznak, napközben mindkét helyen sávlezárás mellett dolgoznak.

A 39-es főúton Encs belterületén, az 1-es km közelében új csomópontot építenek. A főutat lezárták, a forgalmat mellékutcákra terelik.

A 42-es főúton Földes és Báránd között az útszéli szegélyt javítják, a Püspökladány felé haladók számítsanak útszűkületre.

A 43-as főúton Makón, a 29-es és a 31-es km között az ártéri hidakon aszfaltoznak. Reggel fél 8-tól este 7-ig a félpályás lezárásnál jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A 28-as km-nél a Maros hidat felújítják, a fél útpályát lezárták. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

A 44-es főúton Kecskemét és Lakitelek között több helyen burkolatot újítanak fel. Szakaszos útszűkületre illetve félpályás lezárásra és jelzőőrös irányításra lehet számítani. Napközben torlódások várhatók.

A 34-es és a 37-es km közötti szakaszt építési munka miatt lezárták. A forgalmat a főúttal párhuzamos, újonnan megépített M44-es autóúti szakaszra terelik át, ahol irányonként egy-egy sáv járható. A munkavégzés várhatóan 1 évig tart!

A 44-es főúton Békéscsaba elkerülő szakaszán, a 120-as km-nél új csomópontot építenek. A fél útpályát lezárták. Munkaidőben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A 47-es főúton Debrecen határában, az 5-ös km-nél lévő Mikepércsre vezető út csomópontját átépítik. Mindkét irányban egy-egy sáv járható.

Berettyóújfalu átkelési szakaszán, a 38-as és a 39-es km között felújítják a burkolatot. A fél útpályát lezárták.

A 47-es főúton Körösladány átkelési szakaszán, a 91-es km-nél hídmosás miatt 7.00 órától 15.00 óráig a fél útpályát lezárják. Az áthaladási elsőbbséget jelzőtábla mutatja.

A 101-es km-nél a Köröstarcsai Kettős-Körös hídon hasonló munkát végeznek. 7.00 órától 15.00 szintén csak egy sáv járható, váltakozva.

Kissé távolabb Békés és Békéscsaba között, a 119-es km-nél és a 124-es km-nél új csomópontot építenek, a fél útpályát lezárták. Munkaidőben jelzőőrök irányítják a járműveket.

A 48-as főúton Debrecen és Vámospércs között illetve Nyírábrány közelében tart a burkolatfelújítási munka. Több szakaszon a fél útpályát lezárták, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

Az 51-es főúton Solt közelében a 82-es és a 84-es km között felújítási munka miatt naponta a fél útpályát lezárják, jelzőőrök irányítják a járműveket.

Dunapatajon a 104-es és a 105-ös km között tart még a burkolathelyreállítási munka. A fél útpályát lezárták, munkaidőben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

Az 55-ös főúton az öttömösi elágazás és Tataháza között, több szakaszon felújítják a burkolatot. Naponta, 7.00 órától 20.00 óráig a fél útpályát lezárják, jelzőőrök irányítják a forgalmat.

Az 57-es főúton Pécsett, a 38-as km-nél, az 58-as főút új csomópontját alakítják ki. Mindkét irányban sávlezárásra készüljenek!

A 61-es főúton Pincehely belterületén, a 43-as km-nél lévő Kapos-hídon, továbbra is csak egy sávon, váltakozva és jelzőlámpás irányítással lehet áthaladni. A hídon 16 tonna súlykorlátozás van érvényben, az ennél nehezebb tehergépjárműveknek az M7-es autópálya felé kell kerülniük.

A 63-as főúton Sárbogárd átkelési szakaszán, az 55-ös és az 58-as km között burkolat felújítási munkát végeznek. A félpályás lezárásnál munkaidőben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A 67-es főúton Szentlászló közelében, a 11-es km-nél fenntartási munkát végeznek, a fél útpályát lezárták.

A 71-es főúton Balatongyörök belterületén, a 95-ös km-nél új körforgalmi csomópontot építenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

A 74-es főúton Győrvár elkerülő szakaszán, a 65-ös és a 66-os km között burkolatot újítanak fel. A félpályás lezárásnál jelzőtábla mutatja az áthaladási elsőbbséget.

A 75-ös főúton Nova településen, az 50-es és az 52-es km között burkolatot újítanak fel. Munkaidőben a fél útpályát lezárják és jelzőőrök irányítják a járműveket.

A 76-os főúton Balatonszentgyörgy átkelési szakaszán, a 4-es km-nél burkolatfelújítás miatt a fél útpályát lezárták. Jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Alsónemesapáti térségében, a 49-es km-nél építési munka miatt a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az 57-es km-nél a 76-os főútról nem lehet Kispáli felé behajtani, ezért kerülni a 76-os főút- 74-es főút- Kispáli bekötőút útvonalon lehet a járművekkel.

A 77-es főúton Pulánál, a 22-es és a 23-as km között híd és áteresz javítása miatt mindkét irányban útszűkületen kell áthajtani.

A 84-es főúton Újkér és Nemeskér között, burkolatfelújítást végeznek. Több szakaszon félszélességű lezárásra és jelzőlámpás irányításra lehet számítani.

Pereszteg közelében a 105-ös km-nél, Kópháza térségében a 116-os km-nél új csomópontot építenek. Mindkét helyen félpályás lezárásra és jelzőlámpás irányításra kell számítani. Napközben torlódások várhatók.

A 86-os főúton Zalabaksa belterületén a 13-as km-nél vízvezetéket javítanak, a Kálócfa felé haladók készüljenek útfelbontásra.

Körmend közelében az 53-as km-nél építési munka miatt, a forgalmat a főúttal párhuzamos terelőútra irányították át.

A 87-es főutat Kőszeg közelében a 49-es km-nél, burkolatfelújítás miatt lezárták. A forgalmat a főúttal párhuzamosan kiépített terelőútra irányították.

A 102-es főúton Perbálon a 11-es km-nél közművezetéket kötnek be, mindkét oldalon felbontották a burkolatot.

A 441-es főúton Nyársapát térségében, a 9-es és a 12-es km között aszfaltoznak. 8.00 órától 17.00 óráig a fél útpályát lezárják.

A 610-es főúton Kaposvárott, a 6-os km-nél csatornáznak, a Taszár felé vezető oldalon a külső sávot lezárták.

A 611-es főúton Sásdnál a 14-es km-nél, felújítási munka miatt a fél útpályát lezárták. Munkaidőben jelzőőrök irányítják a forgalmat. 

A 762-es főúton Zalaegerszegen, az 59-es km-nél lévő andráshidai Zala hídon felújítják a hídszegélyt. A félpályás lezárásnál jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A 801-es főúton Székesfehérvárnál, a 2-es km-nél az Iszkaszentgyörgy felé vezető út csomópontjában vízvezetéket javítanak. Mindkét oldalon a belső sávot lezárták.

Az M4-es autóúton Abony elkerülő szakaszán, a 86-os km-nél az Újszilvásra vezető út csomópontját mindkét irányban lezárták. Kerülni a 4-es főút 311-es főút útvonalon keresztül, vagy a régi 40-es főút (4-es főút)- Abony útvonalon lehet.

A balatoni komp Szántódrévből 6.40 perctől 22.00-ig jár, Tihanyrévből pedig 7.00-tól 22.20 percig 40 percenként szállítja a járműveket.

(Forrás: Balatoni Hajózási Zrt.)

A folyami kompok általában napkeltétől napnyugtáig közlekednek, óránként.

Vissza a hírekhez