Nő forgalombiztonság a 3213-as jelű, Kisköre - Poroszló összekötő úton

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 3,1 kilométeren újult meg az 3213-as jelű összekötő út. A projekt a TOP-1.3.1-16 kódszámú, „Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” című felhívás keretében valósult meg. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, mintegy nettó 291,8 millió forintból valósította meg a beruházást.

 

A Kisköre-Poroszló összekötő út 11+030-as és 14+225-ös kilométerszelvények közötti szakaszának felújítása Sarud település Tiszanána felőli végétől kezdődik és csatlakozik a 2018-ban hazai forrásból megépült Tiszanána-Sarud közötti szakaszhoz. A felújított útszakasz jelentősen javítja a Tisza-tó elérhetőségét. A jelenlegi szakasz felújítása során a kivitelező gondoskodott az útpályaszerkezet helyszíni hideg remix újrahasznosításos eljárással történő felújításáról, új aszfalt kötőréteg és új kopóréteg terítéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról. A teljes szakaszon ároktisztítás, áteresz tisztítás, aszfaltozás előtt padkanyesés, illetve az új kopóréteg megépítését követően új padka és útburkolati jel készült el.

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Heves megyében 2018-ban több mint 12 kilométernyi út, 2020-ban mintegy 11 kilométernyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból. A programról bővebb információt a www.kozut.hu oldalon olvashatnak.

Vissza a hírekhez